FERONERIE PENTRU STICLA – INFORMATII UTILIZARE
4 octombrie 2015
Feronerie – ce este si la ce foloseste
10 octombrie 2015
Show all

Feronerie usi sticla

Feronerie usi sticla

Desi aparent sticla este un material fragil, care poate trece drept pretentios in utilizare, acest lucru nu se aplica si in cazul sticlei securizate, care are o rezistenta mare si nu implica riscuri.

Marele avantaj al acestui tip de usi este ca isi mentin aspectul nou pe intreaga lor durata de viata. Astfel, ele pot fi schimbate doar atunci cand se doreste o modificare a designului sau aducerea unui suflu nou in locuinta. Ofera interiorului un aspect elegant, luminos si un plus de spatiu.

Feroneria poate sa fie acel element care contribuie la confortul ideal pentru locuinta dumneavoastra sau, daca este de calitate indoielnica, poate insemna un sir interminabil de neplaceri.

Cu toate ca in trecut feroneria era un domeniu incompatibil cu sticla, astazi tehnologiile de productie aduc o multitudine de solutii, indiferent de cerinte. Sticla securizata reprezinta solutia perfecta pentru birouri, locuri publice, locuinte personale dar si birouri. Aici, lumina poate patrunde astfel cu usurinta. Feroneria de buna calitate este indispensabila atat pentru functionalitatea usilor din sticla, cat si pentru designul acestora.

Daca insa ferioneria usilor de sticla este de slaba calitate, energia termica se poate pierde cu mare usurinta si astfel se poate crea cu usurinta un discomfort. De asemenea,mai are de suferit si izolarea fonica, pentru ca nu se mai poate face intr-un mod eficient.

Pentru a rezista cu succes in fata coroziunii, feroneria este supusa procedeului de zincare.

Etansarea corecta ne ajuta sa evitam pierderea caldurii si patrunderea aerului rece dar si o umiditate excesiva.

Daca pardoseala nu permite montarea balamalelor, se poate opta pentru instalarea acestora pe perete sau cu ajutorul unui amortizor superior. In acest caz, feroneria poate fi patrata, cu capace de bronz, aluminiu, inox ori cromate, arcuite ori cu prinderi confectionate din inox. Inoxul este extrem de rezistent  la umiditate si la actiunea mecanica a diversi factori externi. Accesorile din inox nu sunt supuse procesului de coroziune.

La fabricarea diverselor accesorii mai sunt folosite diverse aliaje, aluminiul si alama. Astfel, finisajele sunt perfecte.

Manerele pot sa difere incepand de la butonul de prindere, pana la manerele tragatoare de 2,5 m inaltime, din teava rectangulara sau rotunda.

In plus, usile din sticla ofera arhitectilor si constructorilor sa jongleze cu posibilitatile cu privire la forma si culoare. Usile din sticla sunt usor de intretinut si sunt extrem de fiabile.

Feroneria pentru acest tip de usi ofera posibilitatea unor constructii estetice si utile, care conserva luminozitatea spatiilor interioare.

Usile din sticla securizata sunt de mai multe tipuri:

  • Usi din sticla armonica ori pereti mobili;
  • Usi batante din sticla pe toc din lemn ori aluminiu;
  • Usi batante din sticla cu balamale laterale;
  • Usi din sticla culisante sau glisante;
  • Usi batante din sticla cu amortizor in podea;

Feroneria joaca un rol foarte important in cazul usilor din sticla. Amortizoarele, balamalele, manerele dar si celelalte elemente de feronerie joaca un rol crucial deoarece reprezinta garantia durabilitatii in timp.  In plus, opritoarele, senzorii de miscare, amortizoarele, sistemele de blocare a usilor si garniturile duble, nu fac decat sa sporeasca confortul spatiului. De aceea, feroneria trebuie sa intruneasca o serie de cerinte minimale, si anume:

  • Conform DIN 18101/18111, suruburile M6 trebuie sa fie din otel inox, pentru a garanta instalarea in rama de usa
  • Trebuie sa fie potrivita pentru o sticla cu grosime de 8- 10 mm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.