Personalizari sticla

Tehnologiile moderne de prelucrare si personalizare a sticlei permit transformarea acesteia pentru a obtine adevarate obiecte de arta. Vorbim aici in special de vitralii sau de sticla vopsita ,dar lucrari de exceptie se pot obtine si prin sablare.

Ultimii ani au adus in plus posibilitatea de printare digitala pe sticla a oricarei imagini prin reproducerea fidela a culorilor. Este un nou pas in industria sticlei putandu-se reproduce logo-uri, sigle sau chiar portrete ori peisaje cu o coloristica complexa.

In fabrica de la Iasi avem echipamentele disponibile sa realizeze toate aceste tipuri de personalizare a sticlei.

Vitralii

Producerea vitraliilor se bazeaza pe un sistem ce foloseste o gama larga de rasini pigmentate de inalta calitate, pastrandu-si culoarea in timp. Rasinile sunt aplicate pe sticla de un utilaj CNC simuland retelele de plumb dintr-un vitraliu clasic, aceasta putand fi colorata ulterior pentru a crea o sticla decorativa detaliata.

Desi conturul este executat de catre un utilaj automat, culoarea este aplicata manual de catre artistii nostri, oferind fiecarei lucrari un aspect unic. Aceasta tehnologie a devenit una dintre cele mai utilizate din ramura sticlei decorative, datorita pretului mult mai mic fata de un vitraliu clasic.

Multumim inginerilor si chimistilor londonezi de la CadRam pentru efortul depus in crearea unei alternative la vitraliile traditionale.

Materialele necesare pentru realizarea acestui tip de vitralii sunt importate din Marea Britanie direct de la producator.
In ultimii patru ani am executat diverse lucrari cu acest tip de vitraliu pentru persoane fizice, dar in special pentru biserici. Calitatea culorilor si rasinilor confera rezistenta lucrarilor noastre astfel ca multe din vitraliile executate de noi au putut fi montate la exterior fara a suferi deprecierea aspectului in timp.

Putem realiza vitralii pe sticla de orice dimensiuni si putem combina aceasta tehnica cu alte tehnici de prelucrare a sticlei. Astfel, vitraliile pot fi realizate pe sticla sablata, sau pe sticla taiata in forme speciale.
Vitraliile pot fi realizate dupa un model prezentat de client sau, in functie de destinatia acestuia, fie ca este vorba de o usa pentru intrare, un tavan de sticla sau usi de interior, artistii nostri pot propune elemente grafice creative care sa se integreze perfect in spatiul interior sau exterior decorat.

Sablarea

Sablarea este de doua tipuri, mecanica si chimica. La noi in tara se foloseste preponderent cea mecanica. Sablarea mecanica se realizeaza prin bombardarea cu nisip a sticlei, pentru matuirea acesteia. Putem obtine un grad mai mic sau mai mare de matuire, chiar si efecte 3d, in functie de presiunea nisipului si timpul sablarii – vezi galerie. Sablarea chimica se realizeaza prin aplicarea unei solutii pe suprafata sticlei, rezultand satinatul chimic.

Sablarea poate fi realizata cu scopul opacizarii sticlei, de exemplu pentru usile de la intrare, usi de trecere sau cabine de sticla de dus, dar este un procedeu decorativ foarte interesant. Poate fi comparat cu efectul pe care il are fotografia alb-negru in care nuantele definesc contururi si dau frau liber imaginatiei.

sablarea sticlei, sticla sablata

Elemente de sticla sablate se potrivesc perfect in combinatie cu elemente de sticla vitrata intr-un spectru restrans de culori.
Sticla sablata se potriveste, de asemenea, pentru usi de mobilier sau pot fi realizate elemente grafice precum sigle, logo-uri sau motto-uri care sa confere o puternica nota de personalizare in spatiile publice sau in institutii.

Sticla vopsita

Sticla vopsita se realizeaza prin folosirea unui pistol de vopsit special in care se incarca culoarea dorita. De regula, se aplica o singura culoare pe sticla, de exemplu  pentru balustrade, pentru placarea unor pereti cu sticla sau pentru producerea mobilierului din sticla.

Puteti alege oricare din color din spectrul RAL. Gasiti in subsolul paginii un document ce contine intreaga gama de culori RAL din care puteti alege.

PRODUSUL FINIT

Printarea

Printarea fidela a unei imagini pe o bucata de sticla poate avea numeroase utilizari atat in zona rezidentiala si mai ales in zona business.
De exemplu, poti printa pe fata de sticla a unei mese o reclama ce va rezista in timp sau poti crea obiecte personalizate din sticla foarte interesante, iar exemplele pot continua.
Fie ca sunt luate de pe internet, fie ca sunt pozate si prelucrate intr-un soft specializat, modelele realizate prin printare vor fi intotdeauna pe placul clientilor, chiar si a celor mai pretentiosi.
Dati glas imaginatiei dumneavoastra si noi va putem ajuta sa aveti tiparita pe orice bucata de sticla imaginile dorite.
Contactati-ne pentru detalii privind posibilitatile de personalizare pe sticla in functie de dorintele sau proiectele dumneavoastra.

Vezi paleta de culori.

geam printat, printare geamuri