Vitralii cu rasini

Producerea vitraliilor se bazeaza pe un sistem ce foloseste o gama larga de rasini pigmentate de inalta calitate, pastrandu-si culoarea in timp. Rasinile sunt aplicate pe sticla de un utilaj CNC simuland retelele de plumb dintr-un vitraliu clasic, aceasta putand fi colorata ulterior pentru a crea o sticla decorativa detaliata. Desi conturul este executat de catre un utilaj automat, culoarea este aplicata manual de catre artistii nostri, oferind fiecarei lucrari un aspect unic. Aceasta tehnologie a devenit una dintre cele mai utilizate din ramura sticlei decorative, datorita pretului mult mai mic fata de un vitraliu clasic.

Multumim inginerilor si chimistilor londonezi de la CadRam pentru efortul depus in crearea unei alternative la vitraliile traditionale.
Materialele necesare pentru realizarea acestui tip de vitralii sunt importate din Marea Britanie direct de la producator.
In ultimii ani am executat diverse lucrari cu acest tip de vitraliu pentru persoane fizice, dar in special pentru biserici. 

Calitatea culorilor si rasinilor confera rezistenta lucrarilor noastre astfel ca multe din vitraliile executate de noi au putut fi montate la exterior fara a suferi deprecierea aspectului in timp.
Putem realiza vitralii pe sticla de orice dimensiuni si putem combina aceasta tehnica cu alte tehnici de prelucrare a sticlei. Astfel, vitraliile pot fi realizate pe sticla sablata, sau pe sticla taiata in forme speciale.
 Vitraliile pot fi realizate dupa un model prezentat de client sau, in functie de destinatia acestuia, fie ca este vorba de o usa pentru intrare, un tavan de sticla sau usi de interior, artistii nostri pot propune elemente grafice creative care sa se integreze perfect in spatiul interior sau exterior decorat.