Sticla este un material ce, prin simpla modificare a proprietatilor sale, poate fi cu totul schimbata din punct de vedere al opacitatii sau rezistentei. Desi fragila, sticla suporta numeroase tipuri de prelucrari ducand la o varietate extrem de mare de obiecte din sticla in lumea ce ne inconjoara.

Va invitam sa descoperiti cateva din cele mai intalnite tipuri de sticla. Oricare din acestea pot fi realizate de compania noastra. Asadar, va invitam sa ne contactati pentru a va furniza sticla prelucrata in forma de care aveti nevoie:

Float (sticla simpla clara) cu grosime de 3mm, 4mm, 5mm, 6mm, 8mm sau 10mm. Este sticla clasica pe care o stim de la geamurile vechi ale casei bunicilor, dar fabricata prin alt procedeu. Suporta o serie intreaga de prelucrari: vopsit, sablat, vitralii, curbare si altele. Sticla float reprezinta principala materie prima a fabricii noastre. Prin diverse tehnici de prelucrare, obtinem alte tipuri de sticla de la geamurile termoizolante si pana la sticla prelucrata in detaliu prin proceduri precum WaterJet.

sticla conex geam duplex sau laminatConex (Duplex sau laminat) este un tip de geam format din doua foi de sticla de grosimi egale, avand intre ele un film PVB (polivinil butiril). Daca sticla se sparge, fragmentele raman atasate de filmul PVB, astfel geamul pastreaza o rezistenta reziduala pana la inlocuirea acestuia. Se pot obtine diferite tipuri de sticla laminata variind grosimea foilor de sticla si numarul straturilor de film. Astfel, s-a stabilit o notatie pentru sticla conex. De exemplu, 3.1.3 sau 3.3.1 reprezinta sticla conex standard. Notatia inseamna doua foi de sticla float de 3mm si un strat de film PVB intre ele. Exista posibilitatea de a lamina o sticla float cu o sticla Low-E rezultand notatia 4.4.1 Low-E (un float 4mm cu un low-e de 4mm cu un strat de PVB).

Sticla conex disponibila in fabrica GIBA: 3.3.1, 3.3.1 Low-E, 3.3.1 Control Solar 4s, 3.3.1 Opal, 3.3.2, 4.4.1, 4.4.1 Low-E, 4.4.1 Control Solar, 4.4.1 Opal, 4.4.2, 5.5.1.

Sticla conex este utila atunci cand se doreste o crestere a gradului de rezistenta, fie pentru usi, ferestre sau geamuri despartitoare sau atunci cand spargerea geamului si raspandirea cioburilor pot genera accidente periculoase. De exemplu, in gradinite sau in locurile de joaca indoor pentru copii, peretii de sticla sau ferestrele ar trebui sa fie de tipul conex. Este de asemenea utila pentru balustrade, trepte sau trasee de sticla (de exemplu in muzee sau situri arheologice unde sunt create trasee suspendate de sticla).

A nu se confunda sticla conex care este numita si sticla antiefractie, cu sticla securizata care, la spargere, se transforma in sute de mici bucati de sticla. Sticla securizata este obtinuta printr-un proces aparte de fabricatie.

Low-E cu grosime de 4mm sau 6mm. Pe o fata a acestui tip de sticla intalnim un strat protector subtire din metale nobile ce are proprietatea de a respinge caldura. La prima vedere, nu suna a ceva ce ne-am dori de la un geam termoizolant, dar la o analiza mai atenta, acest tip de sticla mentine caldura in interior pe timpul iernii, reducand pierderea de energie termica prin suprafata vitrata. Geamul termoizolant se monteaza tot timpul cu sticla Low-E in interior, iar pelicula va fi orientata spre interiorul geamului, pentru protectia acesteia. Stratul Low-E incetineste transferul de energie, insa permite trecerea luminii intr-un mod natural de la exterior catre interior si invers. Astfel, un geam Low-E nu influenteaza iluminarea interioarelor.

sticla 4 seasons 4 sezoane4Seasons (Control Solar) cu grosime de 4mm si 6mm. Asemanator cu Low-E, aceasta sticla prezinta o pelicula care blocheaza o marte parte din razele UV si razele infrarosii ale spectrului solar, fara a compromite lumina vizibila. Se recomanda in zonele orientate spre Est si Sud, cat si in balcoanele unde efectul de sera reprezinta o problema. Geamul termoizolant se monteaza cu sticla 4Seasons la exterior, cu pelicula orientata spre interiorul geamului. Teoretic, folosirea in acelasi geam a unei sticle Low-E si 4Seasons se poate obtine o valoare U mai buna, insa in realitate lucrurile nu stau chiar asa. Cele 2 tipuri de sticla isi pot anula reciproc calitatile, obtinand in final un geam termopan de o calitate mai slaba sau se poate chiar ajunge la craparea geamului din exterior in timp datorita schimburilor succesive de caldura dintre cele 2 straturi.

Pentru a obtine un geam termoizolant cu un indice UV mai bun folosind Low E si 4 Season, recomandam utilizarea unui geam triplex format din 4Seasons la exterior, Float la mijloc si Low-E la interior, cu un gol de aer de 16mm intre foile de sticla. Daca schimbati distantierele clasice de aluminiu cu cele warm-edge, aveti formula perfecta unei case pasive.

Sticla ornament

Spre deosebire de sticla clara (float), sticla ornament este supusa, in cursul procesului de fabricatie, la trecerea printre doi cilindri de laminare dintre care unul este gravat cu un motiv. Astfel una din fetele sticlei va fi imprimata in relief rezultand un geam cu o transluciditate mai mare sau mai mica, in functie de model. Aceasta sticla este foarte utila pentru geamurile bailor, pentru cabinele de dus din sticla, pentru sticla despartitoare a zonelor unde este impus un anumit grad de protectie vizuala.

Modele disponibile: Delta2, Krizet, Nisip Alb/ Bronze, Sinsila Bronze.

 
 

Sticla decorativa

Poate fi un element de design foarte interesant pentru orice interior. Sticla decorativa poate aduce un plus de farmec si, impreuna cu o lumina inteligent dispusa, poate transforma atmosfera unei camere, a unui bar sau a unui hol de trecere.

Va punem la dispozitie o serie intreaga de modele de sticla decorativa, insa, la cerere, pot fi obtinute si motive personalizate care sa se incadreze perfect in proiectul dumneavoastra de amenajari interioare.

Modele disponibile: Maslin Alb/ Bronze, Cross Alb/ Bronze, Spic Alb/ Bronze, DSG002, DSG004, DSG006, DSG012, HG029, TSG002, TSG006.

 
 

Alte tipuri de sticla

Sticla Reflexiv Bronze are o pelicula reflectorizanta ce impiedica lumina sa patrunda in casa, avand aspectul unei oglinzi de culoare maronie. Aceasta sticla se foloseste indeosebi la geamurile bombate.

Satinatul chimic reprezinta o sticla float de 4mm tratata chimic pentru a se asemana cu sticla sablata manual, desi se observa clar diferenta dintre cele doua. Modele disponibile: Satinat Alb, Satinat Bronze.

Colorat in masa (Planibel sau Colorat Bronze) este sticla float la care se adauga in timpul procesului de fabricatie un pigment maroniu, scazand astfel transparenta acestuia. Coloratul in masa se poate folosi si la geamurile bombate.

Oglinda de 4mm se poate sabla sau vopsi pe spate dupa un model, oferind incaperii un plus de eleganta.

VEZI GALERIE FOTO