Geamul termoizolant

Geam izolant dublu si triplu
Geam izolant structural

Daca treci astazi prin Iasi sau prin localitatile din imprejur si admiri o cladire cu o fatada refacuta este foarte probabil ca geamul termoizolant sa fi fost prelucrat de compania noastra. Pe langa piata locala, avem lucrari de exceptie in Franta, Italia, Belgia si chiar Germania.

Volumul mare de productie de geamuri termoizolante realizat in ultimii ani ne-a dat sansa sa testam toate tipurile de straturi izolante, distantiere sau tipuri de prelucrari ajungand astfel la cele mai bune performante din punct de vedere tehnologic.

Linia de productie speciala pentru geamuri termoizolante este deservita de echipamente de ultima ora si de o echipa ce stie la perfectie intregul flux tehnologic. Astfel, orice comanda pleaca de la noi exact la data la care a fost programata.

 

Furnizam orice tip de geam termopan pentru ferestre si pentru usi:

 • Geam termopan Low-e de la 15 mm pana la 52 mm si chiar mai mult in functie de numarul de foi de sticla
 • Geam termopan Low-e cu argon de la 15 mm pana la 52 mm si chiar mai mult in functie de numarul de foi de sticla
 • Geam termopan simplu
 • Geam termopan UV (4Seasons)
 • Geam termopan UV (4Seasons) cu argon
 • Geam termopan colorat
 • Geam termopan cu sticla ornament
 • Geam termopan decorativ cu sticla decorativa
 • Geam termopan cu reflexii
 • Geam termopan antiefractie
 • Geam termopan antiefractie Low-e sau UV (4Seasons)

Indiferent de suprafata dorita sau de dimensiunile solicitate, ne puteti contacta pentru o comanda si pentru a discuta termenele de livrare.

Ce sunt geamurile termopane?

Prin geam termopan se intelege in general intregul produs format din geam, tamplaria PVC si mecanismele de inchidere sau rabatare care formeaza ferestrele moderne ce permit un transfer de caldura mult mai scazut decat geamurile clasice. Cu alte cuvinte, iarna, caldura ramane in interior iar vara caldura este pastrata afara, ajutand la imbunatatirea radicala a confortului termic al unei cladiri.

Geamul termopan, si aici ne referim strict la sticla produsa si prelucrata de compania noastra, este o suprapunere de 2 straturi de sticla intre care este introdus un strat de aer uscat. De aici si denumirea folosita uneori de geam sandwich. Sistemul a fost pentru prima data folosit in anii ’70.

Sticla poate fi tratata astfel incat sa filtreze razele UV – geamuri folosite in special pentru cladirile de birouri – sau poate fi tratata pentru a reduce si mai mult transferul de caldura prin radiatii, obtinandu-se asa numita sticla Low-E sau sticla 4Seasons.

Aerul dintre cele doua sticle poate avea diferite compozitii. Cel mai eficient, in acest moment este argonul.  Distanta dintre geamuri poate fi diferita, de la producator la producator.

Daca intram si mai mult in detalii, se poate descoperi complexitatea procesului de realizare a geamurilor termoizolante, noi alegand cele mai bune solutii in orice etapa a productiei.

De exemplu, geamurile standard au in componenta lor distantiere de aluminiu, umplute cu desicant pentru a reduce sansele aparitiei condensului. Desi este considerat un material dur din punct de vedere structural, aluminiul este un conductor termic foarte eficient si duce la diferente de temperatura intre centrul si marginile sticlei, rezultand intr-un potential condens si scadere a valorii „U” a geamului termoizolant. Pentru a combate acest efect, se pot folosi distantierele de tip „warm-edge”. Acestea sunt fabricate dintr-un material compozit din plastic izolator ce actioneaza ca o bariera impotriva pierderii caldurii. Astfel, se reduce caldura pierduta prin marginile sticlei, de aici si denumirea de warm-edge (margine calda). Utilizarea acestui tip de distantier in componenta geamurilor termoizolante va creste puternic eficienta lor.

In procesul de productie tinem cont si de ceea ce se numeste Valoarea U, coeficientul de transfer termic al geamului ce descrie cat de mare este conductivitatea termica. Cu alte cuvinte, cu cat valoarea U este mai mica, cu atat geamul conduce mai putin caldura.

Dincolo de detalii tehnice, este important sa retineti faptul ca geamurile termopan produse de Giba Iasi:

 • folosesc cele mai noi tehnologii din domeniu;
 • asigura un transfer minim de caldura de la interior spre exterior si invers;
 • pot fi produse intr-o gama variata, de la forme simple la geamuri personalizate;
 • sunt realizate in timpul estimat la momentul comenzii.

Mai mult decat atat, echipa noastra de tehnicieni testeaza permanent noi tehnologii sau materiale aparute pe piata pentru a putea oferi clientilor nostri cele mai performante produse din punct de vedere al randamentului termic.

Aveti nevoie de geamuri termopan? Contactati-ne!