Sablare si vopsire sticla

Sablarea

Sablarea este de doua tipuri, mecanica si chimica. Sablarea mecanica se realizeaza prin bombardarea cu nisip a sticlei sau a altor materiale, pentru matuirea acesteia. De aici provine de fapt si numele procedurii (sable inseamna nisip in limba franceza).

Putem obtine un grad mai mic sau mai mare de matuire, chiar si efecte 3D, in functie de presiunea nisipului si timpul sablarii.

Sablarea chimica se realizeaza prin aplicarea unei solutii pe suprafata sticlei, rezultand satinatul chimic.

Compania noastra a investit in ultimii ani in utilaje de precizie pentru realizarea procesului de sablare ceea ce ne permite realizarea sticlei cu diferite grade de sablare pentru utilizari diverse. De exemplu, se doreste o sticla mai matuita pentru cabine de dus si o sticla cu un aspect doar usor matuit pentru usi de birou.

Intreg procesul este semiautomatizat, imbinand precizia si randamentul masinilor cu priceperea mesterilor care aplica prelucrarile de finete ce confera o nota de unicitate
 Echipamentele noastre ne permit chiar si realizarea unei sablari zonale, pe anumite modele sau chiar scrieri de text ori sigle ceea ce confera produsului final, fie ca este vorba de usi sau ferestre, un aspect elegant si in acelasi timp, cu elemente de personalizare.

Vopsirea

Sticla vopsita se realizeaza prin folosirea unui pistol de vopsit special in care se incarca culoarea dorita. De regula, se aplica o singura culoare pe sticla, de exemplu  pentru balustrade, pentru placarea unor pereti cu sticla sau pentru producerea mobilierului din sticla.

Puteti alege oricare din color din paletarul RAL. Gasiti in subsolul paginii un document ce contine intreaga gama de culori RAL din care puteti alege.