Usile de sticla si infinitele sale posibilitati
5 august 2018
Show all

Avantajele si dezavantajele folosirii sticlei laminate

Ce este sticla laminata? In termeni simpli, sunt doua panouri de sticla, cu un strat protectiv, de vinil, intre ele.

In principal, utilizarea acestui tip de sticla este avantajos, si trebuie sa luam in considerare avantajele si dezavantajele. Cititi mai departe pentru a afla mai multe!

Avantajele sticlei laminate

Sticla laminata este mai putin periculoasa atunci cand este sparta

Cu siguranta sunteti ingrijorati de potentiala spargere a sticle obisnuite, si stim ca aceasta este susceptibila sa se rupa foarte usor atunci cand este afectata de o forta indeajuns de puternica. Aceasta inseamna ca, practic, intr-o singura lovitura rapida, un hot ar putea avea acces la casa ta. Nu numai asta, dar daca fereastra dumneavoastra s-ar sparge din orice motiv, modul in care se sparge aceasta este este mult mai periculos cu sticla normala si poate duce la vatamari grave.

Cu geamurile din sticla laminata, daca aceasta este sparta, sansele de ranire sunt reduse considerabil. Acest lucru se datoreaza faptului ca stratul interior de protectie din vinil impiedica imprastierea sticlei. Bucatile de sticla vor ramane fixate de vinil.

Siguranta mai buna impotriva potentialilor infractori

Datorita faptului ca sticla laminata nu poate fi taiata din exterior, este imposibil ca un hot sa foloseasca un instrument de taiere a sticlei pentru a avea acces la casa dvs. si a reduce in mare masura riscul de efractie.

Antifonare

Daca locuiti intr-o zona aglomerata a orasului si zgomotul este o problema, luati in considerare faptul ca sticla laminata reduce foarte mult zgomotul ce intra sau iese dintr-o locuinta.
Daca locuiti intr-un cartier cu trafic intens, fie ca este vorba despre avioane, trenuri, automobile sau oameni, stim cu totii ca aceste lucruri pot fi foarte neplacute, chiar si distragator, cel putin. Ferestrele din sticla laminata pot ajuta pe deplin cu acest tip de problema, si va vor oferi confortul deplin, intr-un spatiu fara distrageri, in care sa va puteti concentra, indiferent daca e acasa sau la birou.
Copii tai practica un instrument muzical? Sticla laminata este dotata cu elemente de izolare fonica care actioneaza pentru orice tip de camera pe care o utilizati.

Protectie UV

Dupa cum probabil stiti, lumina ultravioleta are abilitatea de a ‘sterge’ si de a estompa culorile in timp, chiar si la covoare, draperii si mobilier. Atunci cand folosim geamurile normale, din sticla nelaminata, acest lucru va permite ca razele ultraviolete sa treaca si sa estompeze culorile la tot ce ii iese in cale.
Desigur, puteti inchide intotdeauna perdelele, dar solutia optima ar fi instalarea geamurilor din sticla laminata, ce contine o pelicula speciala care blocheaza in mare parte lumina UV.

Rezistenta la impact

In functie de locul in care locuiti, exista anumite amenintari care uneori pot sparge cu usurinta o fereastra normala, si ne referim in principal la fortele naturii.
Cu ferestre din sticla laminata, aveti la dispozitie o posibilitate maxima de protectie pe care o poate oferi o fereastra rezidentiala. De asemenea, daca fereastra dvs. nu se va sparge, nu va fi atat de periculoasa, asa cum am explicat mai devreme cand ne-am referit la rezistenta la impact si despre spargerea sticlei obisnuite.
Sticla laminata are tendinta de a ramane intr-o singura bucata datorita peliculei interioare si, prin urmare, nu veti mai sta cu griji cu privire la riscurile fragmentelor de sticla.

Dezavantajele sticlei laminate, riscul instalarii calitative substandard

Modalitatea prin care sa nu obtineti niciunul dintre avantajele sticlei laminate este sa o instalati incorect.

De exemplu, pentru a profita din plin de proprietatile de atenuare a sunetului din sticla laminata, trebuie sa fie instalata corect, cu potrivirea exacta si cu spatiu suficient intre cele doua panouri. Daca aceasta se intampla incorect, este posibil sa nu functioneze asa cum este necesar. Va recomandam sa consultati un profesionist pentru astfel de situatii.

 

Ganditi-va la ferestrele care ar putea beneficia de avantajele sticlei laminate, fiti creativi! Personalul nostru specializat in domeniu va asteapta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.