CABINE DE DUS DIN STICLA – SFATURI ACHIZITIE
1 octombrie 2015
Feronerie usi sticla
6 octombrie 2015
Show all

FERONERIE PENTRU STICLA – INFORMATII UTILIZARE

Acest articol vine in intampinarea celor care vor sa stie cate ceva despre feroneria necesara sticlei.

Prin accesoriile de freonerie pentru sticla, intelegem elemente care sustin si decoreaza sticla: balamale, manere, profile perimetrale si sine de rulare.

Incuietorile pentru usile de sticla sunt produse din zinc turnat sub presiune, bara dintata, inox si carcasa. Mai pot fi produse din aluminiu si otel.

Exista anumiti conectori care permit fixarea sticlei la diversi suporti:

  • Sticla/ sticla/ sticla
  • Sticla/ perete
  • Sticla/ sol
  • Sticla/ sticla

Pot fi montate panouri de sticla cu grosimi de 8 la 12 mm pe structuri deja existente, precum balustrade, balcoane, placare. Capul poate fi tronconic sau cilindric si de diametre variate.

Peretii mobili din sticla reprezinta varianta eleganta, simpla si eficienta atunci cand se doreste explorarea la maxim a spatiilor ample precum spatiile comerciale, sali de sport, sali de conferinte, birouri si hoteluri. Pentru acest tip de pereti exista balamale superioare si inferioare, amortizoare, talpe, prinderi, incuietori, sine perimetrale si profiluri.

Acest gen de pereti se dovedesc foarte utili in desfasurarea simultana de activitati independente in spatiul in care sunt asamblate. Spatiul poate fi utilizat inchis sau deschis partial.

Ideea este simpla: cu cat se foloseste mai multa sticla, cu atat creste luminozitatea incaperii. Astfel, locuinta capata un aspect placut si confortabil, adaugand in acelasi timp un plus de siguranta si securitate, fara costuri aditionale. Sticla poate fi combinata cu alte materiale . In acest fel, obiectele decorate devin elegante si in acelasi timp, originale.

Peretii mobili din sticla sunt alcatuiti din mai multe panouri din sticla care se pot plia/ glisa in lateral pe unul ori pe ambii pereti laterali. Acest gen de pereti garanteaza izolare fonica si rezistenta la foc.

Bara stabilizatoare pentru peretele de sticla este confectionata din otel inoxidabil. Aceasta protejeaza panoul fix al cabinei de dus din sticla. Bara are 1 m lungime si poate fi taiata in functie de nevoi. Capul taiat este acoperit de un accesoriu la capat.

O alta varianta  moderna si inedita o reprezinta peretii modulari. Acestia izoleaza fonic spatiul si pot fi confectionati atat din sticla, cat si din pal melaminat ori gips carton. Permit adaugarea accesoriilor precum jaluzelele orizontale din aluminiu ori profile de trecere pentru cabluri.

Usile de sauna sunt un alt exemplu pentru care sticla este un material potrivit. Doar ca in acest caz, trebuie acordata o atentie deosebita freoneriei. Si asta pentru ca balamalele usilor trebuie sa aiba o rezistenta aparte la coroziune fata de alte usi de interior. Aceste balamale sunt tratate cu o substanta speciala. Se monteaza usor si sunt protejate impotriva eventualelor blocaje. De asemenea, sunt foarte rezistente in timp.

Usile batante din sticla sunt disponibile cu freonerie si finisaj din inox satinat, inox cromat si aluminiu exolat sau anodizat. Anumite usi batante din sticla au o rezistenta garantata de pana la 100.000 de cicluri inchidere- deschidere. Deschiderea se poate face atat la interior cat si la exterior. Acest tip de usi este montat in toc si prevazut cu garniture de etansare. In functie de materialul din care este executat tocul, acest tip de usa este potrivit si pentru accesul direct in strada.

Mobila din sticla se armonizeaza cu orice tip de interior al camerei. Aceasta este finisata la 45° si lipita in camp de raze UV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.