Feronerie usi sticla
6 octombrie 2015
Sticla printata – informatii generale
5 noiembrie 2015
Show all

Feronerie – ce este si la ce foloseste

Feroneria reprezinta totalitatea elementelor metalice care se afla in componenta unei ferestre si care garanteaza sustinerea, etansarea si mobilitatea acesteia. Ceea ce diferentiaza feroneria de celelalte componente este faptul ca au un grad de uzura foarte ridicat, astfel incat poate conduce la necesitatea schimbarii intregului sistem. De aceea, este bine sa intelegem care sunt mecanismele care conduc la uzarea rapida a freoneriei si, mai ales, ce sa poate face ca sa evitam, atat cat se poate, aceste neplaceri.

Un prim pas este curatarea freoneriei de impuritati, praf si scame care, in timp, conduc la pierderea mobilitatii. Situatia se complica daca anterior au fost efectuate lucrari de renovare, deoarece depunerile marunte de praf, ciment si alte impuritati au o actiune foarte agresiva asupra componentelor metalice ale tamplariei.

Greutatea usilor si geamurilor afecteaza si ele freoneria. Problemele apar cel mai des in cazul componentelor de tip oscilo- batant.

Elementele tehnice sunt capabile sa faca diferenta intr-o bucatarie mica. Astfel, spatiul redus al acesteia poate fi eficientizat la maximum. In plus, confortul este considerabil sporit. De aceea, fiecare constituent tehnic este foarte important.

Feroneria este un aspect la care trebuie sa ne gandim chiar si stunci cand vorbim despre toaletele de inox, plastic sau chiar despre accesoriile necesare compartimentarii articolelor sanitare.

Cand vorbim despre constructia si compartimentarea grupurilor sanitare, cea mai buna solutie este sa folosim placi de hpl, cu o grosime de 12 sau 13 mm. Si asta pentru ca ocupa foarte putin loc si permit folosirea spatiului la maximum. Nu este de neglijat nici aspectul costurilor, care in acest caz sunt considerabil reduse.

Compartimentarea folosind hpl este de asemenea pozitiva din punct de vedere sanitar si iginic. Peretii sunt netezi iar usile nu au glafuri sau muchii. Astfel, curatarea lor se poate face cu usurinta.

Acelasi tip de compartimentare este folosit si in cazul dusurilor si vestiarelor. Placile din hpl se comporta bine in mediu umed si sunt capabile sa evacueze vaporii. Hpl mai are un avantaj: din punct de vedere estetic este foarte placut. Astfel ca, poate fi folosit alaturi de bancute, blaturi sau mobilier. In plus, este foarte durabil in timp.

Accesoriile care se folosesc alaturi de placa hpl sunt picioarele care sustin peretii. Acestea au 10- 12 cm si au rolul de a ridica peretii in asa masura incat sa se poata lucre sub ei. In acelasi timp, este garantat atat reglajul, cat si nivelarea la aceeasi inaltime a partii superioare a peretelui. Pentru a garanta intimitatea, inaltimea totala nu trebuie sa fie sub 1950 mm, pentru ca persoana sa nu poata privi peste daca se urca cu picioarele pe toaleta.

Este absolut necesar sa mentionam si balamalele. Acestea trebuie sa garanteze inchiderea de la sine a usii daca aceasta este lasata deschisa.

Regula de baza este ca pentru o usa de 600 x 1900 mm, se monteaza doua balamale. Situatia se schimba insa daca usa se mareste ( cum se intampla in cazul cabinei pentru persoanele cu dizabilitati) sau daca exista situatia ca acestea sa fie folosite necorespunzator, asa cum se intampla in cazul usilor din scoli. In aceste cazuri sunt necesare 3 balamale.

Manerul este si el un component important. Prinderea acestuia se face cu ajutorul coltarelor. Se poate prinde si cu ajutorul profilelor de tip ‘’ U’’. Acesta din urma este insa mai dificil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.