Montajul usilor din sticla – informatii generale
11 noiembrie 2015
Vitralii din sticla
14 noiembrie 2015
Show all

Sticla vopsita sau personalizata de la Giba Glass

STICLA VOPSITA SAU PERSONALIZATA

Sticla reprezinta un material care si-a gasit utilitatea in foarte multe lucrari, de la aparitia sa pana in prezent. In zilele noastre, putem intalni sticla atat in ramurile tehnice de activitate, cat si in cele decorative.

Usurinta in modelare dar si aspectul deosebit face este motivul pentru care intalnim sticla in foarte multe decoratiuni din locuintele de astazi: bai, holuri si dressinguri, birouri si receptii de hotel. Asa se face ca sticla colorata este tot mai ceruta, in detrimentul celei cu aspect brut.

Sticla vopsita este des utilizata in decorarea si amnenajarea interioara, in mod special la placarea peretilor si crearea peretilor despartitori. Putem intalni acest tip de sticla la placarea cazii sau chiar in pardoseala.  Se poate opta si pentru combinatii cu oglinda sablata ori clasica. Procedeul de placare este extrem de simplu deoarece montajul se realizeaza cu silicon direct pe pereti, sau, daca se doreste, direct peste faianta veche. Sticla vopsita mai poate fi folosita cu succes la decorarea mobilei, careia ii confera un plus de eleganta si stil.

Sticla vopsita se obtine prin aplicarea unui strat de vopsea poliuretanica prin pulverizare. Este elementul ideal atunci cand se doreste un plus de culoare.

In amenajarile interioare, sticla vopsita prezinta o multitudine de avantaje, deloc de neglijat. Iata:

  • Folosita in bucatarie, reflecta lumina, ceea ce nu se intampla in cazul faiantei obisnuite. Astfel, poate crea impresia vizuala de marire a spatiului in cazul in care este montata intr-o bucatarie mica;
  • Puteti sa uitati de acele blaturi infoliate pe care trebuia sa folositi cu precautie cutitul, pentru a nu taia folia.
  • Este usor de intretinut si de curatat, ca orice fereastra, folosind orice spray pentru geamuri;
  • Daca optati pentru panourile din sticla, va puteti opri asupra sticlei imprimate digital cu variate desene si imagini frumos colorate, care sa fie in ton cu personalitatea proprietarului. Astfel, va veti decora bucataria intr-un stil cu adevarat original;
  • Panourile din sticla sunt realizate dintr-o singura bucata si astfel nu este necesara umplerea rosturilor si a imbinarilor, deoarece acestea nu exista. Este, deci garantat un perete perfect neted;
  • Este rezistenta la caldura, umiditate si raze UV.
  • Pentru sticla colorata, cei mai potriviti sunt adezivii comuni si astfel nu mai sunt necesare operatii suplimentare precum utilizarea unor schele suport sau gaurirea.
  • Costurile sunt relativ reduse, raportat la alte materiale;

 

Putem gasi sticla colorata intr-o larga paleta de culori si texturi. Indiferent pentru ce varianta optam, sticla este la fel de usor de intretinut.

In montajul sticlei colorate, pot fi necesare procesari suplimentare, precum: decupaje, gauri sau chiar slefuiri pe cant..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.