Sticla printata – informatii generale
5 noiembrie 2015
Sticla vopsita sau personalizata de la Giba Glass
13 noiembrie 2015
Show all

Montajul usilor din sticla – informatii generale

MONTAJUL USILOR DIN STICLA

Usile din sticla sunt alegerea ideala pentru zonele cu trafic intens. In acelasi timp, acest tip de usi ofera senzatia unui spatiu generos, gratie luminii care poate patrunde din plin in interior. Desi multor persoane sticla le pare un material fragil, ea este mai rezistenta decat rigipsul sau caramida, atunci cand are o grosime de minim 6 mm. O astfel de sticla trebuie sa fie inlocuita doar daca se doreste altceva din punct de vedere al design-ului. Si asta pentru sticla securizata isi pastreaza aspectul neschimbat o lunga perioada de timp.

Usile de sticla ofera eleganta si rafinament spatiilor in care sunt amplasate. Pentru un plus de intimidate, se poate opta pentru usile confectionate din sticla opaca. Pot fi decorate cu divese modele, in functie de dorintele proprietarului, respectand aspectul de ansamblu al incaperii.

In plus, usile din sticla se intretin foarte usor. Cu ajutorul solutilor non-abrazive, sticla este ferita de zgarieturi.

O usa de sticla cuprinde mai multe elemente, precum broasca, tocul si balamalele. Calitatea superioara a acestora garanteaza insasi durabilitatea usii. Daca insa calitatea acestor elemente este indoielnica, tot ce vom obtine este o usa care pur si simplu nu se poate inchide.

Exista anumite modele de usi din sticla care sunt dotate cu toc reglabil ce imbraca zidul cu pervaze pe ambele parti.

Sunt disponibile modele de usi din sticla care sunt prevazute cu un sistem cu carduri de acces, care permit individualizarea si monitorizarea accesului delimitat de usile de sticla.

De asemenea, este esential ca usa sa aiba dimensiunile corecte necesitatilor clientului. In caz contrar, o usa parea mica sau prea mare ar face ca investitia sa nu aiba niciun rost.

In plus, in cazul usilor din sticla, elementele incluse in sistemele de prindere si inchidere trebuie sa fie atat functionale, cat si estetice si elegante, deoarece se afla la vedere.

Atunci cand ne hotaram sa montam o usa din sticla, trebuie sa tinem cont de cateva aspecte. Primul pas la care trebuie sa fim atenti este achizitionarea. Asta dupa ce, in prealabil, am masurat cu atentie spatiul care poate fi utilizat. Ideal este sa facem aceasta masuratoare dupa ce am inlaturat tocul vechi. Cea mai buna solutie insa, ramane aceea ca usa sa fie montata de catre compania care a produs-o. Astfel, usa va putea fi ulterior utilizata corect si eficient.

O recomandare calduroasa atunci cand alegem o usa din sticla, este sa optam pentru una din showroom-urile de profil, deoarece astfel vom avea garantat si un montaj corect, executat de mesteri calificati. Companiile care se respecta includ in costul final al usii si montajul acesteia. In plus, montajul usilor din sticla nu ridica dificultati suplimentare, comparativ cu o usa obisnuita.

Este indicat ca asamblarea tocului sa se faca jos si sa avem suficient spatiu la dispozitie. Daca garniturile sunt lungi, pot fi taiate cu caterul. Apoi se prind coltarele metalice. Urmatoarea etapa este gaurirea tocului pentru dibluri.

Tocul se fixeaza in perete cu ajutorul unui boloboc. Mai este nevoie de surubelnita si o percutanta.

De retinut este faptul ca o usa de sticla nu va etansa niciodata la fel de bine precum una confectionata din PAL, MDF sau lemn.

Orice model de usa din sticla alegeti, retineti faptul ca montajul corect inseamna functionarea corecta a usii pentru mai mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.