Montajul cabinelor de dus – articol general si informativ
2 decembrie 2015
Sticla personalizata – Articol informativ
4 martie 2016
Show all

Sticla securizata – Articol informativ

     STICLA SECURIZATA – ARTICOL INFORMATIV

Sticla securizata sau intarita, cum mai este cunoscuta, se obtine prin incalzirea sticlei la o temperature in jurul a 650 grade Celsius, nivel la care aceasta se inmoaie. Suprafetele externe sunt supuse apoi unui proces rapid de racire si astfel are loc o compresie puternica.

Intregul proces este strict controlat pentru ca influenteaza in mod direct calitatea geamului securizat.

Sticla securizata are o rezistenta mecanica la indoire de pana la 5 ori mai mare, comparativ cu sticla obisnuita. Datorita acestui fapt, sticla se se sparge in cioburi foarte mici si astfel este garantata siguranta persoanelor care intra in contact direct cu ea.

Pe de alta parte, sticla semisecurizata capata rezistenta la solicitari mecanice si termice, multumita acestui procedeu de incalzire- racire. Spre deosebire de sticla securizata, cea semisecurizata se sparge in bucati mari.

Sticla securizata este folosita cu succes atat in amenajarile exterioare, cat si in cele interioare, pentru:

 • Placari;
 • Balustrade;
 • Usi din sticla;
 • Copertine;
 • Parapeti;
 • Compartimentari interioare.

Motivele pentru care este preferata in atat de multe situatii sunt pe cat de diverse, pe atat de importante:

 1. Sticla securizata are o rezistenta deosebita la tensiunile termice;
 2. Este foarte rezistenta la orice tip de sarcina mecanica;
 3. Ofera interioarelor in care este folosita mai multa luminozitate;
 4. Spatiile amenajate cu sticla securizata sunt mai elegante si creeaza un ambient deosebit si relaxant.

Tot mai multa lume a ales panourile din sticla securizata colorata pentru a-si decora bucataria, in locul plictisitoarelor placi de faianta. Panourile sunt disponibile in diferite nuante, de la cele mai inchise, pana la cele deschise ori cu irizatii metalizate. In plus, panourile sunt realizate dintr-o singura bucata si astfel problema imbinarilor si cea a rosturilor au disparut.

Pentru cei care doresc, panourile pot fi prevazute cu becuri LED integrate. Astfel, munca in bucatarie va fi usurata considerabil si timpul petrecut aici va fi mai agreabil. In plus, panourile se curate foarte usor, cu spray-uri sau diverse alte solutii pentru geamuri.

Sticla securizata printata digital este o solutie buna si pentru decorarea baii. In plus, la cererea clientului, aceasta poate fi tratata impotriva calcarului.

Inainte de a opta insa pentru aceste panouri din sticla securizata, trebuie sa tinem cont si de dezavantajele pe care le au. Si anume:

 1. Pretul este considerabil mai mare, raportat la cel al faiantei;
 2. Montarea se face obligatoriu de catre personal calificat. Altfel, riscul deteriorarii lucrarii este enorm.
 3. Ustensilele de bucatarie vor trebui manevrate cu grija, pentru a nu supune panoul unor eventuale socuri.

In ciuda acestor aspecte insa, sticla securizata ramane o varianta demna de luat in seama. Indiferent insa pentru ce incapere a casei alegeti sticla securizata, este crucial sa optati pentru cea din showroom-urile specializate. Aici gasiti si mesteri special instruiti si capabili sa va ofere un montaj de calitate. Astfel, primiti garantie atat pentru produs, cat si pentru montaj.

De aceea, inainte de a achizitiona sticla securizata, studiati cu atentie toate ofertele de pe piata si tineti cont ca o calitate superioara cere si un pret pe masura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.