Geamul izolant – Articol informativ
25 aprilie 2016
Usi din sticla securizata – articol informativ
29 aprilie 2016
Show all

Sticla ‘’4 seasons’’ – articol informativ

STICLA ‘’4 SEASONS’’

Dupa metal, sticla a devenit cel mai popular material, intr-un timp foarte scurt. Procedeul fabricarii acesteia a luat nastere in Orientul Apropiat, cand marinarii fenicieni au observat ca un amestec din soda si nisip incalzit capata, dupa racire aspectul sticlei. Sticla este reciclabila si de aceea este foarte prietenoasa cu mediul. De altfel, folosirea sticlei reciclate in producerea de sticla noua, contribuie la reducerea poluarii cu un procent de 20%.  De retinut ca, in 2012, in Statele Unite ale Americii au fost reciclate 3milioane de tone de sticla.

Geamul termopan reprezinta un ansamblu alcatuit din doua sau trei foi de sticla intre care se afla un mediu gazos iar regula este cat se poate de simpla: doua foi de sticla sunt montate la o distanta ce se poate masura in milimetri si sunt separate de un cadru de aluminiu, prevazut cu sigilanti. Atat grosimea foilor de sticla cat si distanta dintre ele pot varia. Desigur, eficienta produsului este strans legata de caracteristicile acestor componente.

Geamul de tip ‘’4 seasons’’ este acel geam care permite luminii solare sa patrunda in incapere si, in acelasi timp, ecraneaza razele infrarosii si pe cele UV. Avantajele acestui tip de geam sunt:

  • Reducerea cheltuielilor implicate de incalzirea cu aer conditionat;
  • Asigurarea confortului termic, indiferent de anotimp;
  • Confort mai mare in vecinatatea peretilor vitrati;
  • Reducerea fenomenului de condens in partea interioara a geamului;
  • Oportunitatea montarii ferestrelor  de mari dimensiuni, in concordanta cu normele legale aflate in vigoare.

Acest tip de sticla se obtine prin aplicarea pe o sticla clara a unui strat foarte transparent si fin de material de natura metalica.

Pe parcursul primaverii, acest tip de sticla reuseste sa mentina temperatura constanta, chiar si in zilele cu temperaturi foarte ridicate. De asemenea, claritatea sticlei nu distorsioneaza culorile.

Sticla ‘’4 seasons’’ imbina cu succes caracteristicile de izolare termica ale sticlei reflexive cu cele ale sticlei low E. Astfel, in sezonul cald se respinge considerabil mai multa lumina solara. In acelasi timp, este prevazuta cu un alt grad de transmisie a luminii. In acest mod, se reduc semnificativ cheltuielile cu iluminatul. De asemenea, este protejat si mobilierul. Pe scurt, este un aliat de nadejde in pastrarea caldurii in interior in timpul sezonului rece si combate, de asemenea, efectul de sera.

Cu sticla’’ 4 seasons’’, variatiile meteorologice nu reprezinta o problema. Astfel, trecerea la anotimpul rece se face fara disconfort suplimentar. Acest tip de sticla ofera de 3 ori mai multa caldura decat un geam termopan obisnuit. In plus, comparativ cu orice sticla reflexiva are caracteristici superioare de transmisie luminoasa.

Combinata cu alte tipuri de sticla, sticla’’ 4 seasons’’ garanteaza fara neplaceri, o protectie eficienta impotriva zgomotului. Proprietatile acestui tip de sticla permit utilizarea ei atat in blocuri de locuinte, cat si in hoteluri, restaurante, sere,scoli ori centre comerciale.

Indiferent de furnizorul pe care il alegeti pentru sticla dumneavoastra, este important sa retineti ca aceasta trebuie sa respecte anumiti parametri, precum topografia zonei, nivelul de poluare fonica, conditiile atmosferice, dar si amplasarea ferestrelor.

1 Comment

  1. Bosinceanu Ciprian spune:

    Buna ziua. Am inlocuit geamurile termopan cu sticla 4anotimpuri si nu sunt sigur ca au fost montate corect. Cum pot sa-mi dau seama ca sunt corect montate. Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.