feronerie sticla giba glass
Conectorii pentru sticla
15 octombrie 2016
Geamul float – o alegere inteleapta
14 noiembrie 2016
Show all

Sticla ornament – practica si moderna

Sticla va ramane mereu un material care va ajuta pana si cele mai diverse design-uri sa iasa in evidenta. Conform unor studii efectuate recent, consumul de oglinzi si de sticla tip ornament a crescut cu un procent de 13% pe parcursul ultimilor ani. Acest tip de sticla si-a facut tot mai mult loc in sectorul amenajarii bucatariilor si bailor. Fenomenul se datoreaza, in mare parte, cresterii considerabile a dorintelor arhitecturale in spirit modern, in special a celei de personalizare a spatiului de lucru ori a locuintei. Iata de ce acest tip de sticla este tot mai solicitat.

Sticla ornament reprezinta un material perfect daca ne dorim sa transformam spatiul interior combinand diverse tipuri de geam. Obtinem, astfel un plus de confort si o serie de avantaje: siguranta dar si izolatie fonica si termica. De asemenea, poate fi dotata cu armatura, pentru o rezistenta imbunatatita.

Acest tip de sticla poate fi utilizat pentru suprafete de lucru, balcoane, cabine de dus, dar si pentru pereti despartitori. Este durabil si, in plus, poate fi intretinut cu usurinta.

Fie ca este opaca, transparenta sau translucida, sticla ornament este disponibila in numeroase texturi, culori ori cu anumite desene, care pot da un suflu nou si modern oricarei incaperi in amenajarea careia o folosim. Poate fi asociata intr-un mod armonios cu materiale precum piatra, lemn sau metal. De asemenea, poate fi folosita cu succes in diverse aplicatii, dar si in domeniul tamplariei.

Sticla tip ornament poate fi fabricata intr-o multime de variante ( cu diverse modele, ori cu sticla termopan reflexiva, antiefractie ori clara).

Fiecare model are un alt grad de obturare, mai ales ca acest tip de sticla poate fi produs intr-o mare diversitate de grosimi si modele.

Pe durata procesului de productie, sticla trece prin doi cilindri de laminare, unul dintre ei fiind gravat cu un motiv. In acest fel, o fata a sticlei va avea un imprimeu in relief. Astfel, sticla rezultata va fi mai mult sau mai putin translucida, in fuctie de model. Tehnologia de fabricatie al acestui tip de sticla implica procesul de fuziune. Acesta se desfasoara conform unor grafice de temperatura extrem de riguros concepute. Pozitia in care este plasata sticla in cuptor pentru procesul de fuziune este deosebit de importanta. Asta inseamna ca sticla va fi asezata obligatoriu cu partea care a intrat cu baia de cositor in jos.

Fiecare sticla de tip ornament are un coeficient de protectie vizuala, ceea ce inseamna ca abilitatea de a filtra lumina este diferita de la un model la altul. In mod obligatoriu, insa, orice geam de tip ornament trebuie sa fie montat respectand normele de securitate aflate in vigoare.

Indiferent de tipul sticlei ornamentale pe care o veti alege, veti avea cu siguranta parte de un design modern si util, care va va ajuta sa va bucurati de lumina solara, reusind, in acelasi timp, sa aveti parte de intimitatea pe care v-o doriti atat de mult. Iata, deci, o multime de avantaje de care puteti profita optand pentru acest tip de sticla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.